Wielerflits

Abonneren op feed Wielerflits
Het laatste wielernieuws op WielerFlits.nl
Bijgewerkt: 1 uur 53 min geleden

Spaanse ploeg Kometa-Xstra mikt op status van ProTeam

2 uur 47 min geleden

Kometa-Xstra wil in 2021 toetreden tot het profpeloton. De Spaanse ploeg is achter de schermen druk bezig met het vergroten van het budget, om vanaf volgend seizoen als ProTeam in de rondte te rijden. In het Spaanse Oliva is de formatie van teammanagers Ivan Basso en Alberto Contador vanmiddag voorgesteld aan pers (waaronder WielerFlits) en publiek, dat in ruime getale aanwezig was.

(meer…)

WK veldrijden 2020 in Dübendorf: Deelnemers

2 uur 53 min geleden

In het weekend van 1 en 2 februari 2020 staat in Zwitserland het wereldkampioenschap veldrijden op het programma. Zaterdag staat de wedstrijd voor elite-vrouwen centraal en zondag zijn alle ogen gericht op de titelstrijd bij de elite-mannen. Maar wie doen mee aan het WK veldrijden? WielerFlits zet de deelnemers op een rij.

(meer…)

Evenepoel verliest toch geen tijd: “Jury heeft beste beslissing genomen”

3 uur 34 min geleden

Remco Evenepoel vreesde even dat zijn klassement in de Vuelta a San Juan om zeep was door de valpartij in de openingsrit. De kopman van Deceuninck-Quick-Step zag de jury in Argentinië uiteindelijk ingrijpen, waardoor alle betrokkenen van de crash geen tijdverlies aangesmeerd kregen. Tot tevredenheid van Evenepoel, die slechts enkele schrammetjes heeft overgehouden.

(meer…)

Peter Sagan begint seizoen met zesde plek: “Sprint startte heel vroeg”

4 uur 26 min geleden

Peter Sagan heeft de openingsetappe van de Vuelta a San Juan beëindigd op de zesde plaats. Na zijn eerste koers sinds het WK liet de drievoudige wereldkampioen weten dat zijn benen de hele dag goed aanvoelden.

(meer…)

Zes teams krijgen wildcard voor Amstel Gold Race

5 uur 42 min geleden

Zes ploegen zijn verzekerd van een wildcard voor de Amstel Gold Race. De organisatie geeft onder andere Alpecin-Fenix een startbewijs, de ploeg van titelverdediger Mathieu van der Poel. Het is nog ongewis of de Nederlander ook daadwerkelijk opnieuw aan het vertrek staat.

(meer…)

Álvaro José Hodeg vijfde bij rentree: “Helaas konden we niet winnen”

5 uur 50 min geleden

Álvaro José Hodeg viert in de Vuelta a San Juan zijn rentree na zijn zware crash in de Tour de l’Eurométropole, nu bijna vier maanden geleden. De Colombiaan van Deceuninck-Quick Step werd in San Juan vijfde.

(meer…)

Rudy Barbier neemt revanche: “Hier heb ik hard voor gewerkt”

6 uur 24 min geleden

Rudy Barbier heeft in de openingsetappe van de Vuelta a San Juan sportieve revanche genomen op zichzelf. Vorig jaar was hij kritisch over zijn optreden in de Argentijnse ronde, maar nu schoot hij in de eerste rit meteen raak.

(meer…)

Weer tweemaal goud voor Nederland op Wereldbeker Milton

7 uur 53 min geleden

Nederland trok weliswaar met een compacte formatie naar de Wereldbeker van Milton, maar op elk onderdeel waar de ploeg aan de start verscheen werd vervolgens goud gepakt. Na zaterdag op het omnium en de sprint, was er vannacht nieuw succes op de Madison en de Keirin.

(meer…)

Joris Nieuwenhuis: “Verschillende factoren oorzaak van moeilijke winter”

8 uur 28 min geleden

Vorig veldritseizoen zette Joris Nieuwenhuis een grote stap voorwaarts. Een progressie die hij dit jaar niet kon doortrekken. Gisteren in Hoogerheide deed de Sunweb-prof het wel goed, maar werd hij teruggeslagen door materiaalpech. “Dit is verschrikkelijk balen”, vertelde hij ons na de wedstrijd.

(meer…)

Tour of Hainan uitgesteld vanwege coronavirus

9 uur 32 min geleden

De Tour of Hainan is tot nader order uitgesteld door de snelle verspreiding van het coronavirus. Deelnemende ploegen zijn inmiddels geïnformeerd hierover. De Chinese ronde zou over een kleine vier weken beginnen.

(meer…)

Remco Evenepoel hard ten val in Vuelta a San Juan: “Hij is oké”

9 uur 53 min geleden

Een slechte start van het seizoen voor Remco Evenepoel. De net 20-jarige kopman van Deceuninck-Quick-Step kwam in de finale van de eerste rit van de Vuelta a San Juan in Argentinië ten val. Volgens de eerste berichten valt de schade mee.

(meer…)

Wielerploegen 2020: NTT Pro Cycling

10 uur 53 min geleden

Het is januari en dat betekent dat een nieuw wielerseizoen is begonnen. Net als elk jaar trapt WielerFlits deze maand traditiegetrouw af met het voorstellen van alle WorldTour-Teams. Vandaag aan de beurt: NTT Pro Cycling, de ploeg van Victor Campenaerts, Michael Valgren en Louis Meintjes.

(meer…)

Wielerploegen 2020: NTT

10 uur 53 min geleden

Het is januari en dat betekent dat een nieuw wielerseizoen is begonnen. Net als elk jaar trapt WielerFlits deze maand traditiegetrouw af met het voorstellen van alle WorldTour-Teams. Vandaag aan de beurt: NTT Pro Cycling, de ploeg van Victor Campenaerts, Michael Valgren en Louis Meintjes.

(meer…)

Remco Evenepoel komt hard ten val in openingsrit Argentinië: “Hij is oké”

zo, 26/01/2020 - 23:39

Een slechte start van het seizoen voor Remco Evenepoel. De net 20-jarige kopman van Deceuninck-Quick-Step kwam in de finale van de eerste rit van de Vuelta a San Juan in Argentinië ten val. Volgens de eerste berichten valt de schade mee.

(meer…)

Barbier verrast in openingsrit San Juan, valpartij met Evenepoel ontsiert finale

zo, 26/01/2020 - 23:03

Rudy Barbier is de eerste leider van de Vuelta a San Juan. De Franse sprinter van Israel Start-Up Nation was na een etappe van ruim 163 kilometer, met start en finish in provinciehoofdstad San Juan, de beste in de massasprint. De favorieten gingen de sprint te vroeg aan en zakten weg. Een grote val op ruim drie kilometer van de meet ontsierde het slot, met Remco Evenepoel als bekendste slachtoffer.

(meer…)

Dit is de Nederlandse selectie voor het WK veldrijden 2020

zo, 26/01/2020 - 18:11

Bondscoach Gerben de Knegt heeft de Nederlandse selectie voor het WK veldrijden 2020 in Dübendorf, Zwitserland op papier staan. Bij de mannen is titelverdediger Mathieu van der Poel natuurlijk van de partij. Hij krijgt zes elite-mannen mee. Bij de elite-vrouwen kiest De Knegt voor vijf rensters, waaronder Ceylin del Carmen Alvarado.

(meer…)

Drie koppels bijna gelijk na vier dagen in Zesdaagse van Berlijn

zo, 26/01/2020 - 18:05

De spanning is om te snijden in de Zesdaagse van Berlijn. Na vier dagen staan drie koppels bijna gelijk aan kop van het klassement. Morgan Kneisky en Theo Reinhardt leiden in de Duitse hoofdstad met 316 punten, maar worden op de voet gevolgd door Marc Hester-Oliver Wulff en Wim Stroetinga-Moreno De Pauw.

(meer…)

Wout van Aert: “Van der Poel lijkt rond te rijden zoals vorig jaar”

zo, 26/01/2020 - 15:57

Wout van Aert denkt dat volgende week op het WK veldrijden geen maat zal staan op Mathieu van der Poel. Dat vertelt de coureur van Jumbo-Visma na de Wereldbeker in Hoogerheide, waarin hij zelf achtste werd. “Ik ben wel tevreden met het weekend. Ik had niet een ideale week, want ik ben drie dagen licht ziek geweest, dus het is wel goed”, zei Van Aert na afloop.

(meer…)

Van der Poel: “Ik ben op het juiste niveau voor het WK”

zo, 26/01/2020 - 15:32

Niet voor het eerst dit seizoen kwam Mathieu van der Poel juichend over de finish. Dit keer was het voor de wereldkampioen raak in Hoogerheide, de thuiscross van de GP van zijn vader Adrie van der Poel. En dat biedt Van der Poel hoop in aanloop naar het WK. “Ik ben heel tevreden met dit weekend”, zei hij in het flashinterview.

(meer…)

Mathieu van der Poel oppermachtig in Hoogerheide, Wereldbeker voor Toon Aerts

zo, 26/01/2020 - 15:09

Voor de vijfde keer in zijn carrière heeft Mathieu van der Poel de Wereldbeker veldrijden in ‘zijn’ Hoogerheide op zijn naam geschreven. De wereldkampioen had aan één splijtende demarrage in de zesde ronde genoeg om de rest af te schudden in de GP Adrie van der Poel. Toon Aerts werd tweede en verzekerde zich daarmee (zonder een manche te winnen) van de eindzege in de Wereldbeker.

(meer…)

Pagina's